Βραβεία και έπαινοι

Ιωάννης Πάσχος

pasxosΟ Γιάννης Πάσχος είναι ομότιμος καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου. Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, συνέχισε τις σπουδές του στο Βιολογικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στις υδατοκαλλιέργειες στην Ουγγαρία και τη Νορβηγία. Εργάστηκε σε ιχθυογεννητικούς Σταθμούς και το 1997 ανέλαβε το εργαστήριο υδατοκαλλιεργειών του ΤΕΙ Ηπείρου. Συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της πεστροφοκαλλιέργειας και με τους συνεργάτες του πέτυχαν στη χώρα μας την τεχνητή αναπαραγωγή των περισσοτέρων εμπορικών ειδών ψαριών των εσωτερικών υδάτων. Συμμετείχε ως επιστημονικός υπεύθυνος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνείς συναντήσεις και διετέλεσε κριτής σε επιστημονικά περιοδικά. Ως προσκεκλημένος ομιλητής συμμετείχε σε συνέδρια και επιστημονικές συναντήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διατέλεσε υπεύθυνος Μεταπτυχιακών προγραμμάτων υδατοκαλλιεργειών και σεμιναρίων ειδίκευσης. Σε συνεργασία με την Ελληνική Δράση Αφρικής ανέλαβε την εκπαίδευση ατόμων στην Ακτή Ελεφαντοστού, στη Νιγηρία, την Τυνησία, το Μαρόκο και την Αίγυπτο. Το βιβλίο του «Ιχθυοκαλλιέργειες εσωτερικών υδάτων» αποτέλεσε βασικό διδακτικό βιβλίο για το μάθημα των υδατοκαλλιεργειών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και το βιβλίο με τίτλο «Ιχθείς ως σύμβολο και τεχνούργημα: απόπειρες ερμηνείας» (συλλογικό έργο) αποτελεί μοναδική περίπτωση στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία. Ο Γιάννης Πάσχος ασχολείται ενεργά με την λογοτεχνία. Το λογοτεχνικό του έργο περιλαμβάνει ποιητικές συλλογές και διηγήματα. Αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο, σε περιοδικά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νικόλαος Αναγνόπουλος

anagnostΑπόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με Μεταπτυχιακές Σπουδές και Έρευνα στις υδατοκαλλιέργειες στο Ινστιτούτο για τη Βιολογική Εκμετάλλευση των Λιμνοθαλασσών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών της Ιταλίας (Lesina) (Istituto per lo Sfruttamento biologico delle lagune - C.N.R.). Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέματα αλιείας, υδατοκαλλιεργειών, υδάτινου περιβάλλοντος και ανάπτυξης της υπαίθρου. Έχει εργασθεί τόσο στο δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Στον ιδιωτικό τομέα έχει αναπτύξει δραστηριότητα, τόσο ως σύμβουλος επιχειρήσεων και κλαδικών οργανώσεων των υδατοκαλλιεργειών, όσο και ως επιχειρηματίας παραγωγός. Στο δημόσιο τομέα έχει λειτουργήσει σε διάφορες θέσεις ως λειτουργός ή τεχνικός σύμβουλος προγραμμάτων αλιείας και περιβάλλοντος. Έχει εκπονήσει και επιβλέψει πολυάριθμες μελέτες και προγράμματα, συγγράφει άρθρα και συμμετέχει σε συνέδρια, ημερίδες και επιτροπές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (Σ.Ε.Θ.)

FGM LogoΟ Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών ιδρύθηκε το 1991. Έκτοτε με την δραστηριότητά του προσπαθεί να αναδείξει και κατοχυρώσει την επιτυχή ανάπτυξη της Ελληνικής θαλασσοκαλλιεργητικής βιομηχανίας. Η συμμετοχή μελών στον ΣΕΘ αντιπροσωπεύει το 80% της παραγωγικής δυναμικότητας τσιπούρας και λαβρακιού. Η επιτυχής παραγωγή και η ταχύτατη ανάπτυξη τσιπούρας και λαβρακιού με το σύστημα των θαλάσσιων ιχθυοκλωβών, θεωρείται μοντέλο για μίμηση στον διεθνή υδατοκαλλιεργητικό κόσμο.Οργανώνεται από:

Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και
Υδάτινου Περιβάλλοντος (ΤΓΙΥΠ),
Σχολή Γεωπονικών Επιστημών,
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΠΘ)

Καταγραφή

 

 

Πανελλήνιος Σύλλογος
Τεχνολόγων Ιχθυολόγων (ΠΑΣΤΙ) 

logo-pastiΣυνδιοργανώνεται από:

 

Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών,
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (TEI)
Δυτικής Ελλάδας (Μεσολόγγι)

 logo-mesol

 

Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) &
Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας

8 

 

 

 Υποστηρίζεται από:

 Ευρωπαϊκή Εταιρία Υδατοκαλλιεργειών (EAS)

3

Aμερικανική Εταιρία Αλιείας (AFS)

6

Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου
Grb stit 

Διακοσμητικών Ψαριών (IOFS)

Iranian-Ornamental-Fish-Scientific-Society-IOFS

Πάρκο επιστήμης και τεχνολογίας Mazandaran
mstp-arm-en1

Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων
Ιχθυολόγων Ανώτατης
Εκπαίδευσης Δημοσίου (ΠΕΠΙΑΕΔ)

77

 

Μέγα Χορηγός:

FGM Logo

Χορηγοί:

APC logo

logo scientact

PEDIO

epimaitl

NAYS

pelada 

saw6

stefos

trikene

viomsylmes

θεονη

καλλιμάνης 

Χορηγοί Επικοινωνίας:

 Αλιευτικά Νέα

9

Αχελώος TV

axeloos

Agrinionews.gr 

GetAttachment

AgroNews.gr

logo agronews

Agrenda 

Agrenda

Npress

 Npress